Oslo-budsjett 2017: En grønnere, varmere og skapende by med plass til alle

I dag klokka 12:00 la det rødgrønne byrådet frem sitt første hele budsjett. Det er et historisk budsjett med mange nye satsninger både i rød og grønn retning. Oslo SV har fått gjennomslag for våre hovedsaker. Budsjettet gir mye bysosialisme. Det gir håp for at vi i framtida kan gi folk i Oslo mulighet til å leve gode og trygge liv uavhengig av hvor de bor og hvilken bakgrunn de har. Sammen med Ap og MDG skaper vi nå en grønnere, varmere og skapende by med plass til alle.

Byrådet om Dikemark-eiendommene: Vi avventer

Oslo kommune sitter med betydelig eiendom på Dikemark i Asker. Jeg er opptatt av at kommunen bevisst forvalter eiendom på en ordentlig måte og har bedt byrådet orientere bystyret om hva som skjer/bør skje med disse eiendommer både på kort og lang sikt. I notat til bystyret skriver byrådet blant annet;

Chatt med kommunen

Når jeg skal kommunisere med banken min, Skandiabanken, kan jeg enkelt gjøre dette via chatting på nettsiden deres, og de er tilgjengelig for meg mellom 06 og 24 alle dager i uka. Ubyråkratisk og enkelt, og med en forbilledlig tilgjengelighet.

Rigmor har fått et bedre liv

Et nettbrett og et par enkle måleapparater gjør at lungesyke Rigmor Strande (67) kan fortsette å bo hjemme sammen med hunden Aron.  – Det er ganske enkelt. Jeg setter bare fingeren inn i denne lille boksen, så kommer oksygenmetningen og pulsen opp på iPad-en. 

Hverdagshelt for Alna bydels seniorer

Det er tirsdag formiddag og Julius Francis er på vei for å plukke opp seniorene i bydelen som skal på Haugerud Seniorsenter.  – Den første vi skal hente er Ruth, sier han. I det bilen svinger ut av Trygve Lies Plass blir Ruth ringt opp og får beskjed om at sjåføren er på vei.  - Vi sier alltid i fra 5 til 10 minutter før vi er der sånn at de rekker å gjøre seg klare, forteller Julius.

Tilsynsmakt over Norge

EØS-avtalen misbrukes til å overføre beslutningsmakt til EU i strid med Grunnloven.

Faktahefte: Helhetlig russtatistikk for Oslo kommune 2015

Oslo kommune har lagt fram "Helhetlig russtatistikk 2015", med et hav av fakta om rusavhengiges situasjon og tjenestetilbudet. Av de trender og utfordringer man ser er blant annet:

Nye behandlingsmetoder: Utsatte barn i Oslo får bedre tilbud

På Oslo-barnevernets Vansjø Ungdomshjem har de lagt bort pekefingeren til fordel for omsorg og trygghet.

Handikapforbundet: Ikke fornøyd med Løren T-banestasjon

Løren stasjon skulle være en ny, moderne og universell utformet stasjon. Dessverre viser Handikapforbundets befaring noe annet.

Livredderne

Narkomane «Jonny» sier han ville vært seks fot under hvis det ikke hadde vært for sosionom Catrine Sundal Jacobsen i Uteseksjonen i Oslo kommune.

Ivar Johansens blogg

Følges av 281 medlemmer.

Ivar Johansen er hovedstyremedlem i KS.

Han er medlem av Oslo bystyre og bystyrets finanskomite, og er nå inne i sin 7. periode som medlem/ varamedlem for SV i Oslo bystyre.

Ivar kom inn i bystyret fra høsten 1987. Mer om sonen

Origo Ivar Johansens blogg er en sone på Origo. Les mer
Annonse